Allmäna villkor

Allmänna Villkor


Hos Utslaget.se vill vi alltid att våra kunder ska vara nöjda. Vi vill ge så tydlig information som möjligt, så att Du som kund vet exakt vad du får när du beställer hos oss. Är det något som du tycker är oklart eller svårt att förstå så tveka inte att höra av dig till oss både före och efter köp!

Följande villkor gäller då Ni som kund gör ett köp hos oss. Ett köp kan förrättas både via vårt beställningsformulär eller via mail, så väl som muntligt via telefon. Utslaget.se ägs av Inslaget Smålands Textiltryck AB.

Priser


Priserna på Utslagets webbplats är angivna exklusiva moms och frakt. Detta innebär att frakt och moms alltid tillkommer och betalas av kunden. Priserna är angivna i Svenska kronor (SEK). Utslaget.se reserverar sig för eventuella felaktiga prisuppgifter/tryckfel. Vi är mycket tacksamma om du som kund rapporterar eventuella fel du stöter på.

Betalningsvillkor


För de företag/kunder som har god kreditvärdighet ges 15 dagar netto att betala mot faktura. För de företag som har låg/dålig kreditvärdighet så gäller betalning i förskott. Vid försenad betalning erhålls en förseningsavgift á 12% per månad. Vid försenad betalning skickas en påminnelsefaktura med dröjsmålsränta samt administrativ avgift på femtio kronor, vilket betalas av kunden. Varorna/produkterna ägs av säljaren till dess att full betalning kommit utslaget.se tillhanda.

Produktbilder/beskrivning


Produktbilder och beskrivningar av produkter på www.utslaget.se är endast hänvisningar av hur produkten ser ut form- och färgmässigt. Vid frågor kring storlek, färgnyans, form och liknande så hänvisar vi till vår support som kan svara på alla era frågor och i de fall kunden önskar, och det av utslaget.se anses lämpligt, kan ett eller flera provexemplar skickas ut.

Tryck/märkning


På utslaget.se anger vi tryckfärgerna med PMS-nummer. Om ni ej har er logotyp eller det ni önskar trycka i pms-färger så hjälper vi gärna till med att ta fram detta. Vi har även en kort guide på hemsidan som förklarar skillnaden mellan PMS (Pantone Matching System och CMYK-färger. Som tidigare nämnts går det att, mot ersättning, få ett provexemplar skickat till sig som kund om man är osäker på hur trycket kommer att se ut.

Även om vi anger färgerna i PMS-skala så kan viss nyansförändring ske beroende på material och färg på produkten som ska tryckas. De produkter som ej trycks enligt referenssystemet cmyk, kan vi ej garantera 100%-ig färgåtergivning på.

Ni som kund har ansvar för att i korrektur, påpeka eventuella felaktigheter, nyansskillnader eller dylikt. Utslaget.se ansvarar ej för detta.

Viss, minimal, skillnad i proportioner i korrektur gentemot verklig produkt kan förekomma vid produkter som har annan tryckyta än en helt platt yta.

Leveranstider


På Utslaget.se strävar vi efter att kunna leverera snabbt och effektivt. För att snabba på processen önskar vi svar på korrektur helst inom två dygn. Vi strävar efter en leveranstid på 10-14 arbetsdagar efter godkänt korrektur, men reserverar oss för eventuella förseningar. Leveranstiden är en uppskattning och garanteras ej, önskar ni expressleverans så kontakta vår kundservice. Avgifter för transport/leverans betalas av köparen/kunden.

Retur


Önskar kunden returnera köpt vara så ska kundservice kontaktas och var fall behandlas enskillt. Då retur/återköp godkänns betalas återfrakt och eventuella tillkommande avgifter av köpare/kund.

Reklamation/ångerrätt


Ansökan om reklamation ska göras till kundservice och var fall behandlas enskilt. Önskar kund avbryta nyligen lagd order ska kundtjänst kontaktas och godkännande från fabrik/leverantör krävs.

Köp och återköp behandlas enligt svensk lag.